Artikkeli

Artikkeli

22.5.2017 | Verna Rantala

Tehdään unelmista totta – yhdessä

Tampere3-hanke otti harppauksen eteenpäin, kun Tampereen korkeakoulusäätiö perustettiin 20. huhtikuuta. Olemme jo tähän mennessä saaneet nähdä, kuinka opiskelijoille on avautunut uudenlaisia, täysin aiemmasta poikkeavia mahdollisuuksia suunnitella opintojaan. Mahdollisuus opiskella perinteisiä rajoja rikkoen tarjoaa yhä moninaisempia reittejä oman osaamisen hyödyntämiseen ja edelleen kehittämiseen. Meiltä tulevaisuudessa valmistuvat opiskelijat ovat varmasti kysyttyjä työmarkkinoilla.

Uudenlaisten opiskelun mahdollisuuksien ohella saamme myös erilaisia näkökulmia tutkimukseen. Kaupunki tutkimusympäristönä on kiehtova. Tampereella meidän on mahdollista tuoda yhteen monialaisesti opiskelijat, työelämän asiantuntijat, huipputason tutkijat ja kaupunki, joka tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia. Näin saavutamme varmasti paljon myös tutkimuksen saralla.

Me olemme olleet rohkeita lähtiessämme rakentamaan Tampereelle aivan uudenlaista korkeakoulujen yhteistyörakennetta. Suomalainen koulutus tunnistetaan maailmalla sen laadukkuudesta ja kattavuudesta. Säilyttääksemme paikan maailman huipulla meidän täytyy kuitenkin olla rohkeita myös jatkossa. Parhaimmillaan korkeakoulujen yhteistyö Tampereella tarjoaa meille jotain sellaista, mihin ei olla aiemmin, eikä ilman sitä pystytty.

Haluaisin nähdä, kuinka tämän hankkeen myötä saavutamme jotain sellaista, mitä nyt emme osaa edes kuvitella. Uskon, että poikkitieteellisessä koulutuksessa ja tutkimuksessa ovat tulevan korkeakouluyhteisön suurimmat mahdollisuudet.

Saavuttaaksemme kaiken sen, mistä olemme hankkeen eri vaiheissa unelmoineet, tarvitsemme edelleen rohkeutta valintojen tekemisessä. Kolmen erilaisen organisaation tuominen yhteen ei varmasti ole kivutonta. Jokaisella on omat perinteensä, omat tapansa ja oma työskentelykulttuurinsa. Luodaksemme jotain uutta pitää meidän kuitenkin olla myös valmiita tarkastelemaan kriittisesti jo olemassa olevaa. Ei ole olennaista mistä korkeakoulusta mikäkin hyvä asia otetaan mukaan uuteen, tai kuka joutuu tekemään eniten kompromisseja.

Korkeakouluyhteisöä rakentaessa ei jaeta pisteitä, ei voittoja eikä häviöitä. Yhteisen tavoitteen – kansainvälisen ja kansallisen huipputason koulutuksen ja tutkimuksen tuottamisen – kirkastaminen tekee hyvää meille kaikille.


Verna Rantala
TAMKin opiskelijakunta Tamkon hallituksen puheenjohtaja,
laboratoriotekniikan opiskelija

 

 

 

Ei kommentteja "Tehdään unelmista totta – yhdessä"

Kommentoi "Tehdään unelmista totta – yhdessä"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.