Artikkeli

Artikkeli

16.6.2017 | Petri Suomala

Tampereella ja Tampereelta työelämään

Tampere ja Tampereen kolme korkeakoulua ovat jo nyt vetovoimaltaan vahvimpien joukossa, kun hakijat pohtivat opiskeluvaihtoehtoja Suomen korkeakoulujen tutkinto-ohjelmissa. Tämän kevään ensisijaisten hakijoiden määrä ja sen kasvu osoittavat, kuinka hyvästä lähtökohdasta lähdemme kolmen kesken syventämään koulutuksen yhteistyötä. Hyvä tilanne on myös opiskelijoiden tyytyväisyyden ja työllistymisen osalta.

Kun lähdemme hyvästä, voimme tavoitella vain erinomaista.

Tampere3 tarjoaa tuleville ja oleville opiskelijoille paljon herkkuja: arvostettuja tutkintoja, ketteryyttä ohjelmien rakenteessa ja opintojen aikana hahmottuneiden haaveiden toteuttamisessa joustavien opintopolkujen kautta. Tarjoamme innostavaa opetusta, joka nojaa oppimisen ymmärtämiseen. Tuomme paljon kytkentöjä työelämään jo opiskelun aikana harjoitustöiden, yritysprojektien ja yhteiskunnan haasteissa kiinni olevien opinnäytehankkeiden myötä. Tampereelta valmistuu yhteiskuntaa ymmärtäviä, rohkeita ja oppimiskykyisiä ihmisiä, joista työmarkkinoilla kilpaillaan.

Tämän lupauksen toteuttamiseksi käymme läpi kolmen korkeakoulun koko laajan opetustarjonnan tämän ja ensi vuoden aikana, ja hiomme ne teemat ja opetettavat ilmiöt, joissa voimme kolmen voimalla palvella entistä vahvemmin niin opiskelijaa, työnantajia kuin laajemmin yhteiskuntaa.

Ensimmäisenä suurena näyttönä yhteisistä mahdollisuuksista starttaa rakennustekniikan uudistettu koulutus jo syksyllä 2018. Edelleen opiskelija hakee joko AMK- tai DI-tutkintoon rakennustekniikassa, mutta ensimmäisten vuosien aikana opiskelijat pääsevät opiskelemaan perustason ammattiaineita mittavasti yhdessä ja tutustumaan eri profiilin osaajiin näin jo ennen työelämään siirtymistään.

Koko koulutustarjonta terveyden, tekniikan, yhteiskunnan sekä talouden ja johtamisen osalta on terävästi päivitettynä tarjolla opiskelijoille, jotka aloittavat opintonsa syksyllä 2019. Teräviä ja tulevaisuuden haasteisiin purevia kärkiä tuossa paketissa löytyy useita – muun muassa sote- ja ICT-teemoista. Yhtä varmaa on se, että tylsiä ja hampaattomia ei ole ohjelmissa yhtään.

 

Petri Suomala
Tampere3-hankkeen koulutuksen johtoryhmän puheenjohtaja
Tampereen teknillisen yliopiston koulutuksesta vastaava vararehtori

 

 

Ei kommentteja "Tampereella ja Tampereelta työelämään"

Kommentoi "Tampereella ja Tampereelta työelämään"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.