Tampere3:n tutkimus on monitieteistä

EL-TRAN-konsortio tutkii sähköjärjestelmien resurssien tehokkuutta

EL-TRAN-konsortio tutkii, miten sähköjärjestelmästä tehdään ilmastoneutraalimpi. Hanke selvittää, mitä resurssitehokas sähköjärjestelmä tarkoittaa, miten se toteutetaan, millaisia politiikka-ongelmia sen toteutuksessa kohtaamme ja kuinka lopulta ratkomme niitä. Konsortio selvittää myös, kuinka mitoitamme sähkönsiirtoverkkomme ja miten käytämme resursseja tehokkaammin.
Konsortiossa ovat mukana Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy.

Lue lisää https://el-tran.fi/

 

 

Robotit ja hyvinvointipalvelujen tulevaisuus (ROSE)

Robotit ja hyvinvointipalvelujen tulevaisuus (ROSE) -hankkeessa tutkitaan monitieteisesti, kuinka palvelurobotiikan edistysaskeleet mahdollistavat tuotteiden ja palvelujen innovoinnin sekä hyvinvointipalvelujen uudistumisen erityisesti ikääntyvän väestön tarpeisiin. Kehitystä tutkitaan yksilöiden, instituutioiden ja yhteiskunnan tasoilla, ottaen huomioon niin käyttäjätarpeet ja eettiset näkökohdat kuin teknologian kypsyys sekä palvelujärjestelmän kokonaisuus.

Suomen Akatemian tutkimushanketta koordinoi Aalto-yliopisto. Siinä ovat mukana Tampereen teknillinen yliopisto (signaalinkäsittelyn laitos) Tampereen yliopisto (yhteiskuntatiede), Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Laurea-ammattikorkeakoulu sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy.

Lue lisää

 

BioMediTech: kantasolututkimuksen edelläkävijä

Ihmisen varaosat on Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteisprojekti, jota isännöi molempien yliopistojen yhteinen instituutti, BioMediTech. Kantasolututkimusta on Tampereella tehty jo vuosia, mutta itse tutkimusohjelma on alkanut vuonna 2011. Tutkimusohjelman tavoitteena on tutkia ja kehittää kantasoluteknologiaan perustuvia ratkaisuja sekä hoitovaihtoehtoja luutauteihin, neurologisiin sairauksiin sekä silmä- ja sydänsairauksiin. Teemme kansainvälisesti huipputason tutkimusta. Biomeditech on kantasolututkimuksen edelläkävijöitä – hoidettuja potilaita on yli 25, ja ryhmässä on tehty maailman laajimpia luupuutoshoitoja.


Lue lisää: http://humanspareparts.fi/fi/