Biomenders

Biomenders

AdaptOS muotoiltava materiaali korvaa luun siirrännäisissä

AdaptOS on maailman ensimmäinen joustava ja muotoiltava materiaali, jota voidaan käyttää luun korvikkeena luusiirrännäisissä. Sitä voidaan muotoilla, puristaa tai leikata mihin tahansa muotoon paikattavan alueen mukaisesti. Biomenders-tiimin tuote AdaptOS takaa, että tyhjiöt voidaan täyttää kokonaisuudessaan ilman huolta materiaalin riittävyydestä tai sopivuudesta.

Synteettisestä ja huokoisesta biomateriaalikomposiitista valmistettu AdaptOS on potilaan kannalta turvallinen materiaali. Lääkärille se antaa ainutlaatuisen vapauden käsitellä materiaalia ja toteuttaa leikkauksia. Aitoon luuhun verrattuna AdaptOS on edullisempi vaihtoehto, ja komplikaatioiden riski on pienempi. Muihin synteettisiin materiaaleihin verrattuna AdaptOS on muovailtavampi, joten sen käyttäminen ei rajoita leikkausmenetelmiä.

AdaptOsin takana on kokenut ja monitieteinen tiimi materiaalitieteen, ortopedian, luun korjaamisen ja lääketieteellisen tekniikan aloilta. Biomendersin tavoitteena on mahdollistaa luonnolliset parantumisprosessit kehittämällä edistynyttä materiaalitekniikkaa.

 

Kaarlo Paakinaho, D.Sc.
kaarlo.paakinaho (at) tut.fi
+358 40 8490 975

Heidi Hinkka, LLM, B.Sc. (Tech.), eMBA
heidi.hinkka (at) tut.fi
+358 40 556 2993

Mikko Manninen, M.D., Ph.D.,
Orthopedic Surgeon, Chief Physician
mikko.manninen (at) orton.fi