FIBRobotics

FIBRobotics

FIBRobotics testaa kuitunäytteitä

FIBRobotics kehittää robotiikkaan perustuvaa FIBRobot-laitetta, jota voidaan käyttää kuitunäytteiden käsittelyyn. FIBRobotin konsepti mahdollistaa kuitujen mekaanisen testauksen yhden kuitusäikeen tasolla. FIBRobotia voidaan käyttää sekä luonnollisten että keinotekoisten kuitujen käsittelyyn.

FIBRobotin suurin hyöty on sen kyky karakterisoida yksittäisiä kuituja huomattavasti tavanomaisia menetelmiä tehokkaammin. Robotiikan avulla voidaan saavuttaa varmempia tuloksia sekä suorittaa toistuvia mittauksia. FIBRobotia voidaan soveltaa lukuisten materiaaliominaisuuksien testaamiseen, ja se voidaan integroida myös muihin järjestelmiin.

Tällä hetkellä FIBRobot on erikoistunut etenkin pitkien kuitujen, kuten lasin ja hiilikuidun, käsittelyyn. FIBRoboticsin kehittämä teknologia mahdollistaa myös korkean suoritustehon toimenpiteet kuitumatriisirajapintojen tutkimuksessa. Rajapintojen ominaisuuksien tutkimus auttaa kehittämään uusia hybridi- ja komposiittimateriaaleja.

FIBRoboticsin tiimi on tehnyt sopimuksen Ruotsin Kuninkaallisen teknillisen korkeakoulun kanssa robotiikkaan pohjautuvan tutkimuslaitteen kehittämisestä. Puusellukuitujen mekaaniseen karakterisointiin suunniteltu laite toimitetaan vuoden 2017 aikana.


FIBRobotics
Mathias von Essen, project manager
Mathias.vonessen (at) tut.fi
+358 40 849 0019