Ohjelma

Ohjelma

Tutkijoiden yö Tampere 29.9.2017

Euroopan laajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö tekee tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle. Tampereella lapset, nuoret ja aikuiset pääsevät tutustumaan tieteeseen klo 13-22, jolloin Tutkijoiden yön ohjelma levittäytyy ympäri kaupungin keskustaa ja yliopistojen kampuksille. Tapahtumiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Tietoiskuja ja esittelypisteitä tutkimuksesta Museokeskus Vapriikissa

Kello 15–18
Alaverstaanraitti 5

Vapriikissa kuullaan lyhyitä tietoiskuja esimerkiksi robotiikasta, pelillisyydestä ja siitä, miten teknologia auttaa parantamaan ihmisten ja lemmikkien vuorovaikutusta. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden teemaan liittyen tutkijat kertovat miten maailma ja Suomi ovat muuttuneet 100 vuoden aikana. Ohjelmassa on myös juhlavuottaan viettävän Suomen Fyysikkoseuran tietoiskuja. Vapriikissa pääset tutustumaan myös Suomi 1918 -näyttelyyn sekä Suomen pelimuseoon. Lisätietoja ohjelmasta ja aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Työpajoja Lastenkulttuurikeskus Rullassa

Kello 16–20
Finlaysoninkuja 6


LUMATE-tiedepajoja alakouluikäisille. Ei ennakkoilmoittautumista.

Tutkijoiden yön kouluvierailut 

Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston tutkijat vierailevat kouluissa kertomassa työstään ja tutkimuksestaan koululaisille. Ala- ja yläkoululaisten aiheet ja aikataulut tarkentuvat myöhemmin. Ennakkoilmoittautuminen.

Tutustu laboratorioon Tampereen teknillisessä yliopistossa

TUTLab, Korkeakoulunkatu 3
Kello 15–18


Tervetuloa tutustumaan TTY:n, kaikille avoimeen työpajaan TUTLabiin. TUTLabissa pääset tutustumaan erilaisiin digitaalisen valmistuksen laitteisiin kuten 3D-tulostimiin, laserleikkureihin ja brodeerauskoneeseen. Tarjolla on kokeilemista ja näkemistä koko perheelle!

Science Slam Yo-talolla

Ylioppilastalo, Kauppakatu 10
Kello 20–22


Science Slamissa rohkeat tieteentekijät astuvat lavalle ja esittelevät tutkimustaan yleisölle mahdollisimman viihdyttävästi. Slammaajat ja aiheet julkaistaan myöhemmin.

Tilaisuus on osa Suomen Tutkijoiden yö -tapahtumaa, jonka järjestämiseen on saatu kaksivuotinen rahoitus Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelmalta.