Artikkeli

Artikkeli

YH Kodit lahjoittaa 200 000 euroa tamperelaisille yliopistoille

15.6.2017

Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa toimiva YH Kodit -konserni lahjoittaa Tampereen teknilliselle yliopistolle ja Tampereen yliopistolle kummallekin 100 000 euroa. Saman suuruisen lahjoituksen saa myös Turun yliopisto. Lahjoituksilla on tarkoitus tukea koulutusta ja tutkimustyötä asumisen saralla.

– YH Kodit on merkittävä asumiseen keskittyvä rakennuttaja Tampereen ja Turun seuduilla. Rakennutamme vuosittain noin 500–1000 asuntoa, sanoo YH Kotien toimitusjohtaja Janne Tuominen.

– Haluamme tukea tutkimustyötä ja koulutusta erityisesti elinkaariasumisen puolella ja asumisen palveluiden kehittämisessä. Asuminen muuttuu ja tulevaisuudessa meidän tulee löytää kestäviä ja kohtuuhintaisia rakentamisen ratkaisuja, jotka ottavat myös tulevat asukkaat huomioon. Väestö ikääntyy ja yhteisöllisyyden merkitys tulee kasvamaan. Asumisen kustannukset eivät saisi nousta liian korkealle, jotta kaikilla olisi mahdollisuus terveelliseen ja turvalliseen kotiin, Tuominen jatkaa.

YH Kodit haluaa lahjoituksellaan osaltaan tukea myös Tampere3-hanketta. Korkeakoulu-uudistus mahdollistaa jatkossa uusia näkemyksiä ja huipputason koulutusta myös asumisen ja rakentamisen puolella.

Tampereen teknillinen yliopisto on keskeinen toimija muun muassa rakennetekniikan sekä rakennustuotannon ja -talouden tutkimuksessa sekä alan uusien ammattilaisten kouluttajana.

– Yhteistyömme elinkeinoelämän kanssa on aktiivista ja vaikuttavaa, ja se auttaa myös yliopistoa ennakoimaan nopeasti muuttuvia osaamis- ja tutkimustarpeita. Olemme erittäin iloisia nyt saamastamme lahjoituksesta. Sen myötä YH Kodit ovat kanssamme luomassa tieteellisiä läpimurtoja ja uutta osaamista, sanoo Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula.

Myös Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso kiittää lahjoituksesta ja tuesta.

– Tampereen yliopistossa on vahvaa yhteiskunnallista tutkimusta kaupunki- ja aluekehityksen alueella, muun muassa asukkaiden osallisuuden kehittäminen asuinalueiden ja asumisen suunnittelussa on tutkimuksemme kohteena.

Lisätietoja:
Janne Tuominen, toimitusjohtaja, YH Kodit Oy, p. 010 227 3016, janne.tuominen (at) yhkodit.fi
Liisa Laakso, Tampereen yliopiston rehtori, p. 03 3551 3600, rehtori (at) uta.fi
Mika Hannula, Tampereen teknillisen yliopiston rehtori, p. 0400 331838, mika.hannula (at) tut.fi