Artikkeli

Artikkeli

Tampereelle kohtaamispaikka tukemaan kasvuyrittäjyyttä

20.9.2017

Tampereen Tullin alueella avataan syyskuussa Tribe Tampere -kohtaamispaikka, joka tukee startup- ja kasvuyritysten perustamista. Mukana on ihmisiä korkeakouluista, yrityksistä, yritysyhdistyksistä ja Tampereen kaupungilta.

Tampereen startup-yhteisö on remontoinut vapaaehtoisvoimin Pinnikadulle toimitilat, jonne voi kuka tahansa yrittäjyyshenkinen tulla kehittelemään ideoitaan ja etsimään yhteistyökumppaneita ja rahoittajia.

Tampereen korkeakouluissa toimii jo ennestään monia yrittäjyyttä edistäviä organisaatioita, mutta niiden keskinäinen kommunikaatio on todettu puutteelliseksi.

Uuden kohtaamispaikan tavoitteena on yhdistää Y-kampuksen, Hervannan, keskustakampuksen, Mediapoliksen ja Kaupin kampusten yrittäjyysyhteisöjä. Samaan verkostoon kuuluvat myös New Factory, Demola, Crazy Town, Tampere Entrepreneurship Society, Pirkanmaan nuoret yrittäjät, Proakatemia ja Tampere Startup Hub.

Tribe Tampere lähti liikkeelle vuoden 2017 alusta alan aktiivien kuukausittaisista tapaamisista. Tampereen kaupunki antoi kokeiluprojektille tuen vuoden 2018 loppuun asti löytää uusia toimintamalleja.

Yhteisö on nyt saanut hallinnoitavakseen Pinninkatu 47:ssä sijaitsevat tilat, jotka otetaan käyttöön 21. syyskuuta 2017 pidettävän avajaistilaisuuden jälkeen.