Artikkeli

Artikkeli

Kiinnostaako biohakkerointi? Maistuisiko suklaasirkka? Tekniikan päivät Tampere-talossa 11.11.

30.10.2017

Terveydeksi! -teemalla tänä syksynä järjestettävät Tekniikan päivät tarjoaa näyttävän kattauksen kiinnostavia esityksiä, Terveystorin sekä työpajoja lapsille ja aikuisille.

Kaikille avoin, maksuton Tekniikan päivät -tapahtuma järjestetään Tampere-talossa lauantaina 11.11. kello 9.30–16.00.

Yksi tapahtuman pääpuhujista on itsensä mittaamisen mestari, teknologia-asiantuntija ja biohakkeri Teemu Arina. Hän kertoo, miten oman terveyden, hyvinvoinnin ja suorituskyvyn optimointi teknologian avulla tulee mullistamaan terveydenhuollon. Biotekniikan tohtori Lauri Reuter tutkii tulevaisuuden ruokaa Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä ja pohtii puheenvuorossaan, millaista ruokaa huomenna syömme. Professori Leena Ukkonen Tampereen teknillisestä yliopistosta kertoo, miten ajatuksen voimalla toimiva, langaton aivokäyttöliittymä voi tulevaisuudessa parantaa vaikeasti vammautuneiden ihmisten elämänlaatua. Tampereen yliopiston professori (LT) Tapio Visakorpi kertoo, mitä uutta tiedetään eturauhassyövän hoidosta. Päivän lopuksi terveyden perikuva, 90-vuotias Aira Samulin paljastaa elämänilonsa ja nuorekkuutensa salaisuuden.

Tekniikan päivät

Tekniikan päivät Terveydeksi! on maksuton, kaikille avoin tiedetapahtuma. Sen järjestää Tekniikan Akatemia TAF yhteistyössä Aalto-yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston, Tampereen yliopiston, Turun yliopiston, Turku AMK:n, Oulun yliopiston, Oulun ammattikorkeakoulun ja Åbo Akademin kanssa.

 

Terveystorilla näkemistä ja kokemista

Tekniikan päivien terveystorilla yleisö pääsee kokeilemaan terveysteknologian sovelluksia. Miten toimii esimerkiksi 3D-kudosprintteri? Miten tuoksuja voi analysoida digitaalisesti, tai kuinka uudella älysormuksella voi mitata omaa stressitasoaan? Torilla pääsee myös maistamaan rapeita suklaasirkkoja sekä drinkkirobotin miksaamia ja tarjoilemia juomia.

Hauskaa lapsille

Päivän aikana on paljon puuhaa myös lapsille. Lasten akatemiassa kello 9.30–10.30 opitaan, mitä tapahtuu törmäyksessä. Yliopiston lehtori Mikko Hokka (TTY) kertoo, kuinka hän pudottelee puhelimia työkseen, ampuu isoilla ilmakivääreillä auton peltiä mutkalle sekä iskee kallioporalla graniittiin. Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa lapsia kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan.

LUMATE-keskuksen tiedetyöpajoissa tutkitaan ihmiskehon ihmeitä monesta näkökulmasta sekä mitataan sen fysikaalisia ominaisuuksia. Muumimuseon työpajassa voi rauhoittua kiireen keskellä ja keskittyä piirtämään itselleen mielenrauhaa.

Terveystori ja kaikille avoimet nonstop-työpajat Tampere-talon 1. ja 2. kerroksessa kello 9.30–16.00.

Lisätiedot:

Tampereen teknillinen yliopisto
Markkinointipäällikkö Minna Puntila, p. 040 8490503, minna.puntila (at) tut.fi
Koordinaattori Kristiina Tattari, p. 050 301 1364, kristiina.tattari (at) tut.fi

Tampereen yliopisto
Markkinointikoordinaattori Kyösti Koskela, p. 050 318 6621, kyosti.koskela (at) uta.fi

http://tekniikanpaivat.fi/tampere/
#tekniikanpäivät