Artikkeli

Artikkeli

Tampere-talo täyttyi terveyden ja tekniikan ystävistä

13.11.2017
Virtuaalihaju eli keinonenä oli yksi Tekniikan päivien Terveystorin vetonauloista.

Virtuaalihaju eli keinonenä oli yksi Tekniikan päivien Terveystorin vetonauloista.

Tekniikan päivät – Terveydeksi! -tapahtuma veti lauantaina 11.11. Tampere-taloon sankoin joukoin tekniikan ystäviä. Osallistujia oli reilu 2500, tasaisesti kaikkia ikäryhmiä ja molempia sukupuolia.

Tapahtuma tarjosi näyttävän kattauksen kiinnostavia esityksiä, Terveystorin sekä työpajoja lapsille ja aikuisille.

Yksi tapahtuman pääpuhujista oli itsensä mittaamisen mestari, teknologia-asiantuntija ja biohakkeri Teemu Arina. Hän kertoi, miten oman terveyden, hyvinvoinnin ja suorituskyvyn optimointi teknologian avulla tulee mullistamaan terveydenhuollon. Tulevaisuuden ruokaa VTT:llä tutkiva biotekniikan tohtori Lauri Reuter pohti puheenvuorossaan, millaista ruokaa huomenna syömme. Arinan ja Reuterin puheenvuorot vetivät salin täyteen ja aktivoivat yleisön esittämään runsaasti kysymyksiä puhujille.

Terveystorilla yleisö pääsi kokeilemaan terveysteknologian sovelluksia ja keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa. Väkeä oli koko päivän lähes ruuhkaksi asti. Vetonauloja olivat muun muassa keinonenä sekä juomia miksaava ja tarjoileva drinkkirobotti.

Päivän ohjelmassa oli paljon tekemistä myös lapsille. Lasten akatemian luennolla yliopiston lehtori Mikko Hokka kertoi, mitä tapahtuu törmäyksessä. LUMATE-keskuksen tiedetyöpajoissa tutkittiin ihmiskehon ihmeitä. Muumimuseon työpajassa rauhoituttiin piirtämään itselleen mielenrauhaa.

Tekniikan päivien yhteydessä lauantaina pidettiin myös terveystoimittajien tapaaminen. Perjantaina oli ohjelmassa yrityksille suunnattu teknologiatapahtuma Tekniikan foorumi.

Tekniikan päivät Tampereella toteuttivat Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Tekniikan Akatemian (TAF).

Terveystorin yksi demopisteistä oli terveysalan oppimisympäristö Taitokeskus. Sen omistavat Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu sekä Tampereen yliopistollinen sairaala.

Yleisö pääsi juttelemaan Nao-robotille ja tekemään sen kanssa hauskoja harjoituksia.

Teksti: Sara Riihimäki
Kuvat: Mika Kanerva