Artikkeli

Artikkeli

Yhteinen Summer School tarjoaa laajan kurssivalikoiman

2.5.2018
Tänä vuonna Tampere Summer Schoolin kurssit ovat ilmaisia kaikille Tampere3-korkeakoulujen tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille.

Tänä vuonna Tampere Summer Schoolin kurssit ovat ilmaisia kaikille Tampere3-korkeakoulujen tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille.

Tampere Summer School järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tampere3-yhteistyönä 6.–17. elokuuta 2018. Kesäkoulu on toteutettu aiemmin vuosina 2015 ja 2016 nimellä UTA Summer School ja viime vuonna nimellä Tampere Summer School.

Tällä kertaa toteutus on paljon viime vuosia laajempi. Tarjolla on yhteensä 34 kurssia eri aloilta, mukana mm. pelitutkimus, automaatiotekniikka, arkkitehtuuri, kielet, tilastotiede, sosiaalitieteet ja kauppatieteet.

Valikoimasta löytyy kiinnostavia kursseja, esimerkiksi Tampereen ulkopuolelle suuntautuvat arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun kaksi kurssia, Kaupin metsään pääosin sijoittuva fysioterapian kurssi ja Introduction to Social Circus Pedagogy -kurssi, joka järjestetään yhteistyössä Sorin sirkuksen kanssa.

Viime vuoden kesäkoulun osallistujista 48 % oli Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoita, 25 % saapuvia vaihto-opiskelijoita ja 27 % ulkopuolisia opiskelijoita. Kurssit ovat ilmaisia tutkinto-opiskelijoille ja syksyllä saapuville vaihto-opiskelijoille, muille hinnoittelu on 100€/ECTS. Tänä vuonna kursseille pääsevät ilmaiseksi kaikki Tampere3-korkeakoulujen tutkinto- ja vaihto-opiskelijat.

– Opiskelun ohessa kesäkoulu järjestää sosiaalista ohjelmaa. Tämän vuoden ohjelmaa ei ole vielä julkaistu, mutta luvassa on tälläkin kertaa esimerkiksi melontaa, avajaisbileet Klubilla ja saunailta Viikinsaaressa, kertoo kesäkoulun koordinaattori Jenni Viitala.

Journalistiikan ja mediatutkimuksen opiskelija Erika Läärä osallistui viime vuonna kesäkoulun Constructive talk at work -kurssille.

– Suurin osa ryhmämme opiskelijoista oli muualta kuin Suomesta, joten kansainvälisyys oli merkittävässä osassa. Tämä oli mielestäni varsin mukava asia, koska itse kurssin sisällön lisäksi kurssilla oppi paljon yleensäkin vuorovaikutuksesta erilaisten kulttuurien välillä ja myös englannin kielellä kommunikoimisesta. Kurssin opiskelutahti oli intensiivinen muttei silti tuntunut rankalta, Läärä kertoo.

– Suosittelisin kesäkoulua melkein kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus osallistua kesäopetukseen. Kuten itselläni, kesäkoulu oli hyvä tapa saada tutkinnosta puuttunut suoritus suoritettua ja siinä ohessa pääsi opiskelemaan hyvän porukan kanssa!

Ilmoittautuminen Tampere Summer Schooliin on käynnissä 15.5. saakka. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://www.uta.fi/admissions/summer-school


Teksti: Ida Vahtera
Kuva: Jonne Renvall