Artikkeli

Artikkeli

Kovatasoinen Startup World Cup Finland toi vaikuttajat Tampereelle

4.5.2018
 Startup World Cupin Suomen osakilpailun finaalissa kilpailtiin pääsystä maailman parhaiden startup-yritysten joukkoon.

Startup World Cupin Suomen osakilpailun finaalissa kilpailtiin pääsystä maailman parhaiden startup-yritysten joukkoon.

Huhtikuun lopulla Pakkahuoneella järjestettiin loppuunmyyty Startup World Cup Finlandin finaali. Kyseessä on valtakunnallinen osakilpailu, johon osallistui kovatasoisia kilpailijoita ympäri Suomen. Suomen osakilpailun voittajalle oli luvassa pääsy kilpailemaan maailman parhaiden startup-yritysten joukkoon San Franciscoon, Startup World Cup 2018 Grand Finaleen 11.5. Finaalin voittajalle on luvassa miljoonan dollarin palkinto.

Osakilpailun järjestämisestä vastasivat Tampereen alueen toimijat yhteistyössä Silicon Vikingsin kanssa. Tampereelta mukana olivat Tampere3-korkeakoulut, Tampereen kaupunki, Y-kampus, Tribe Tampere, Pirkanmaan Liitto, Business Tampere ja Tampereen kauppakamari.

Finaaliin valittiin hakemusten perusteella kahdeksan startup-yritystä, jotka saivat kolme minuuttia aikaa pitchata ideansa tuomaristolle ja yleisölle. Lisäksi tuomaristo sai neljän minuutin ajan esittää kysymyksiä kilpailijoille. Tuomaristoon kuului menestyneitä yrittäjiä ja sijoittajia Suomesta sekä videoyhteyden kautta Piilaaksosta.

Voittajaksi Suomen osakilpailussa selviytyi Naava, jonka kehittämän älyviherseinän tavoitteena on luoda terveellisiä ja hyvinvoivia työyhteisöjä parantamalla työympäristön sisäilmaa. Kilpailu oli kovatasoinen ja voittajan lisäksi muutkin kilpailijat vakuuttivat hyvillä pitchauksillaan.

– Tapahtuma oli hieno esimerkki siitä, mitä yhteistyö eri toimijoiden kesken voi mahdollistaa. Finaalitapahtuma järjestettiin nopealla aikataululla reilussa kahdessa kuukaudessa, kertoo projektipäällikkö Anna-Elina Pekonen. – Tapahtuma oli myös erittäin tärkeä Tampereen startup-ekosysteemille.

Suomen osakilpailun voitti Naava, jonka perustaja ja CEO on Aki Soudunsaari (kuvassa keskellä pokaali kainalossaan). Häntä onnittelivat Startup World Cupin edustaja Eugene Pobegailo (oik.) ja Silicon Vikingsin Charlotte Danielsson (toinen oik.) sekä projektitiimi.

Startup World Cup Finlandin finalistit:

WordDive
TeacherGaming / 5 More Minutes
Naava
ultimate.ai
TalentAdore
Claned
Flashnode
Anaxeos / Sense Of Intelligence

Lisätietoja Startup World Cupin Grand Finalesta


Teksti: Ida Vahtera
Kuvat: Aino Siiroinen