Artikkeli

Artikkeli

Tampere Summer Schooliin suuri määrä hakijoita

7.6.2018
Tampere Summer School tuo elokuussa opiskelijoita Tampereelle yli 60 maasta.

Tampere Summer School tuo elokuussa opiskelijoita Tampereelle yli 60 maasta.

Tampere3-korkeakoulujen ensimmäinen yhteinen kesäkoulu keräsi huikean määrän hakijoita sekä Tampereen korkeakouluista että niiden ulkopuolelta.

– Tämä osoittaa, että Tampere3-yhteistyössä rakennettu tarjonta on monipuolista ja erilaisia kohderyhmiä puhuttelevaa. Tampere on kansainvälisesti vetovoimainen opiskelukaupunki, ja tänne on syntymässä kiinnostava kansainvälinen uusi yliopisto, sanoo Petri Suomala, Tampere3-hankkeen koulutuksen valmisteluryhmän puheenjohtaja.

Ohjelmointi ja suomen kieli suosittuja

Tampere Summer School järjestetään elokuussa ja sen opintotarjontaan kuuluu 35 kurssia, joiden aiheet vaihtelevat arkkitehtuurista kieliin ja ohjelmointiin. Kesäkoulun kurssit ovat avoimia sekä korkeakoulujen omille tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille että ulkopuolisille hakijoille.

Kesäkoulun haetuin kurssi oli Introduction to Programming, johon tuli 92 hakemusta (24 valittiin kurssille). Myös suomen kielen kurssit olivat viime vuosien tapaan suosittuja, tänä vuonna niitä tarjottiin kolme ja hakemuksia tuli 143. Muita suosittuja kursseja olivat mm. tilastotieteen kurssit ja Applied and Effective Project Management, Leadership and Communication -kurssi, jonka opettaja tulee Yhdysvalloista saakka.

Ulkomailta eniten hakijoita Kiinasta ja Hong Kongista

Hakijoita kursseille oli tänä vuonna 626, joista 503 hyväksyttiin mukaan kursseille. Mukana on myös kuusi turvapaikanhakija- tai pakolaistaustaista opiskelijaa, joille kurssit tarjotaan ilmaiseksi. Lopulliset opiskelijamäärät selviävät kesäkuun toisella viikolla, kun kursseille hyväksytyt vahvistavat paikkansa.

Eniten hakijoita oli Suomesta: 284 hakijaa ilmoitti asuinpaikakseen Suomen ja heistä 148 oli suomalaisia. Muista maista eniten hakemuksia tuli Kiinasta ja Hong Kongista (45), toiseksi eniten Saksasta (38) ja kolmanneksi Espanjasta (19). Hakijoita oli yhteensä 68 eri maasta ja hyväksyttyjä 63 maasta, eli tiedossa on erittäin kansainvälinen kesäkoulu.

Laajempi kurssitarjonta tuplasi hakijamäärän

Tampereen korkeakouluista ahkerimmin hakivat Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijat (154 hyväksyttyä). Tampereen teknillisen yliopiston tutkinto-opiskelijoita hyväksyttiin 69 ja TAMKin tutkinto-opiskelijoita 23. Korkeakoulujen ulkopuolisia hyväksyttyjä hakijoita oli 163.

Vuoden 2017 Tampereen yliopiston kesäkoulussa toteutui 11 kurssia ja hakijoita oli 229. Hakijoista 222 hyväksyttiin ja 179 vahvisti paikkansa. Myös TAMK järjesti viime vuonna oman suomen kielen kesäkoulunsa, jossa oli 18 osallistujaa. Kolmen korkeakoulun yhteistyöllä kurssitarjonta laajeni merkittävästi ja hakijamäärät nousivat.

Lue myös: Yhteinen Summer School tarjoaa laajan kurssivalikoiman
Tampere Summer Schoolin nettisivut


Teksti: Ida Vahtera
Kuva: Jonne Renvall