Artikkeli

Artikkeli

Nykypäivän organisaatiot menestyvät johtamalla tietoa

8.8.2018

Kasvavan datamäärän muuttaminen arvokkaaksi tiedoksi on monen organisaation menestykselle keskeinen kysymys. Vuoden 2018 Johtajuussymposiumissa pohditaan, kuinka organisaatiot voivat kehittyä ja saavuttaa kilpailuetua tiedolla johtamisen keinoin. Kaikille avoin tapahtuma järjestetään syyskuun 6. päivä Tampereen yliopistossa.

Analytiikka on kehittynyt huimaa vauhtia ja tietoa kerätään datan muodossa suurempia määriä kuin koskaan aiemmin. Organisaatiot ja yritykset voivat hyötyä keräämästään datasta monella tapaa, kunhan dataa osataan ymmärtää ja jalostaa. Johtajuussymposiumissa puhuva Tampereen teknillisen yliopiston tietojohtamisen professori Nina Helanderin mukaan tärkeää on ymmärtää tiedon ja tietoon perustuvan päätöksenteon merkitys.

– Tiedosta ja tiedolla luodaan arvoa asiakkaille, omistajille, työntekijöille ja yhteiskunnalle, sanoo Helander.

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun dekaani Antti Lönnqvistin mukaan digitalisaation saatavillemme tuomat entistä suuremmat tietomäärät mahdollistavat sen, että organisaatioissa voidaan tehdä tietoon perustuvia, parempia päätöksiä.

– Päätökset halutaan tehdä tietoon perustuen, eikä ainoastaan fiilikseen nojaten. Tiedolla johtaminen on hyvin ajassa kiinni, toteaa Lönnqvist.

Myös Johtajuussymposiumissa puhuva Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen jakaa näkemyksen siitä, että tiedolla johtaminen on organisaatioille kriittinen taito, jonka saralla olisi kuitenkin vielä opittavaa:

– Tietojohtaminen kytkeytyy organisaation kyvykkyyteen oppia uutta ja hyödyntää oppimaansa ongelmien ratkaisemiseksi. Meillä on paljon tietoa, keräämme sitä rekistereihin ja tilastoihin, mutta silti sen hyödyntäminen näkemysten, johtopäätösten ja viisauden kiteyttämisessä on kovin vajavaista.

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun järjestämä Johtajuussymposium tarjoaa 6.9.2018 ainutkertaisen tilaisuuden päästä ajankohtaisen tiedon äärelle. Tapahtumassa tutkimuksen, yritysmaailman ja julkishallinnon edustajat kokoontuvat yhteen pohtimaan tietoon ja johtamiseen liittyviä polttavia kysymyksiä. Yksi tämän vuoden odotetuimmista puheenvuoroista on alan johtavalla asiantuntijalla Tom Davenportilla yliopiston juhlasalissa.

Osallistujalle tapahtuma on ennen kaikkea kätevä keino päästä kuulemaan huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja onnistumisista sekä käytännön virheistä kaikille avoimien ja ilmaisten seminaarien ja paneelikeskusteluiden muodossa. Tapahtuma on tänä vuonna aiempia vuosia suurempi ja ohjelmaltaan tiivis. Kävijä voi valita ohjelman tarjonnasta hänelle itselleen sopivimmat seminaarit ja paneelit.

Tutustu ohjelmaan, puhujiin ja ilmoittautumisohjeisiin


Lisätietoja:
Maria Kasdaglis
Johtamiskorkeakoulun viestintäkoordinaattori

puh. 050 417 7339