Artikkeli

Artikkeli

InnoEvent täytti Tampere Areenan

22.11.2018
Tapahtuma järjestettiin Tampere Areenalla maanantaista torstaihin. Perjantaina opiskelijat esittelivät aikaansaannoksensa Plevnassa Finnkinon tiloissa.

Tapahtuma järjestettiin Tampere Areenalla maanantaista torstaihin. Perjantaina opiskelijat esittelivät aikaansaannoksensa Plevnassa Finnkinon tiloissa.

Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijat kehittivät viikon ajan ratkaisuja yritysten tarpeisiin.

Kuudetta kertaa järjestetty InnoEvent Tampere keräsi yhteen yli 700 korkeakouluopiskelijaa. Kilpailussa opiskelijat tuottivat ratkaisuja yritysten toimeksiantoihin. Tänä vuonna mukana oli yksitoista yritystä mm. Kone, Kesko, Särkänniemi, Tuomi Logistiikka, Yrityspuisto Syke ja Tilaisuus Villa Sofia.

Tapahtuman toteutti Tampere3-opiskelijoista koostuva kuuden hengen projektitiimi. Opiskelijat valmistelivat tapahtumaa yhdeksän kuukauden ajan.

Jokaiseen toimeksiantoon keksi ratkaisuja useampi opiskelijaryhmä. Viikon mittaisen valmistelutyön jälkeen opiskelijat esittelivät ratkaisunsa viiden minuutin esittelypuheessa. Viikon aikana opiskelijatiimien työskentelyä ohjasivat valmentajat ja tiimit saivat sparrausta myös asiantuntijoilta sekä toimeksiantajien edustajilta.

Jokaisesta yhdestätoista toimeksiannosta valittiin voittajaryhmä, joka palkittiin 1 000 euron summalla. Toimeksiannon voittajan valitsi tuomaristo, jossa oli mukana yrityksen edustajien lisäksi yksi korkeakoulun edustaja.

Ilmoittautuessaan opiskelijat saivat toivoa pääsyä tietyn toimeksiannon pariin. Ryhmät olivat monialaisia.

- Tarkoituksena on, että eri koulutusaloilta tulevien opiskelijoiden joukko tuottaa ratkaisuja oikeiden yritysten tarpeisiin. Suurin osa opiskelijoista tuli tänä vuonna Tampereen ammattikorkeakoululta, mutta mukaan saatiin myös opiskelijoita yliopistoista, Lauha Peltonen TAMK:lta toteaa.

Jokainen InnoEvent-tapahtumaan osallistunut opiskelija sai urakastaan lisäksi kahden opintopisteen suorituksen.

Opiskelijat kohtasivat toisten alojen ihmisiä

Yksi toimeksianto tuli uuden korkeakouluyhteisön sisältä: SCIL, eli Smart Campus Innovation Lab, on Tampereen korkeakouluyhteisön sisäisen kehittämisen projektikokonaisuus. SCIL-projekteissa opiskelijat, korkeakoulujen työntekijät ja yhteistyökumppanit kehittävät ratkaisuja uuden yhteisön haasteisiin.

InnoEvent-tapahtumassa SCIL-toimeksiantoon osallistuneiden opiskelijaryhmien tehtävänä oli toteuttaa malli siitä, kuinka yksilöistä syntyy vuorovaikutteinen yhteisö. Toimeksiannon voittaneen ryhmän jäsen, TAMKissa röntgenhoitajaksi opiskeleva Sanna Thulin, kertoi, että viikko oli työntäyteinen.

- Melko lailla painettiin aamuvarhaisesta iltapäivään tapahtumapaikalla, ja toki tuli jatkettua hommia vielä kotosallakin. Päivät olivat kyllä pitkiä, mutta niin ne olivat antoisiakin, kun ryhmä toimi hyvin yhdessä, Thulin toteaa.

Thulin tunnustaa, että lähti kisaan mukaan, koska se kuului pakolliseksi osaksi opintoja. Kokemuksen jälkeen hän kuitenkin osallistuisi vastaaviin tapahtumiin mielellään.

- Aiemmin kuvittelin, että moiset tapahtumat on suunnattu enemmänkin kaupan alan opiskelijoille. Sain kokea moniammatillisen tiimityön mahdollisuudet ja koen nyt, että kykenen paljon suurempiin asioihin kuin mitä olen uskotellut itselleni. InnoEventissä sai haastaa itsensä lukemattomilla eri tavoilla. Henkilökohtainen kehitys tapahtuu kuin huomaamatta, jos on valmis heittäytymään, Thulin kertoo.

Tampereen yliopistolla journalistiikkaa ja viestintää opiskeleva Kirsi Lempola työskenteli myös SCILin toimeksiannon parissa.

- Viikko ylitti odotukseni, kannatti todellakin tulla mukaan. Opin paljon tiimityöskentelystä, ja oli hienoa tavata muiden alojen opiskelijoita, joita en muuten tulisi koskaan tapaamaan. Pääsin myös treenaamaan esiintymistä, mikä oli todella hyvä oppi oman urani kannalta. Olen jo suositellut tapahtumaa kaikille kavereilleni.

Esitysten taso sai kehuja opiskelijoilta

TAMKin opiskelijat Netta Vanhala ja Aune Lampinen hoitivat oman ryhmänsä esityksen. He osallistuivat Särkänniemen toimeksiantoon, jossa opiskelijoiden piti suunnitella huvipuistolle uusi nuorisolle tarkoitettu viihdyke, jossa yhdistyisivät sosiaalinen media, digitaalisuus ja fyysisesti koettavat elämykset. Ryhmä oli perjantaina tyytyväinen omaan suoritukseensa, vaikka voittoa ei tällä kertaa tullutkaan.

- Saimme tuomareilta hyvää palautetta. Ei tullut yhtään negatiivista kommenttia, muutamia tarkentavia kysymyksiä, Vanhala sanoi.

Ryhmä käytti työskentelyyn kahdeksan tuntia joka päivä viikon ajan. Kilpailun tasoa ryhmä piti kovana.

- Todella kova taso oli kisassa, Lampinen totesi.

InnoEvent Tampere toteutetaan taas vuonna 2019. Mukaan ovat tervetulleita koko korkeakouluyhteisön opiskelijat!

InnoEvent Tampere-tapahtuman kotisivut: https://www.innoevent.fi/en/cases/frontpage/

 

Teksti: Jaakko Kinnunen
Kuva: Vesa-Pekka Latvala