Artikkeli

Artikkeli

Ideatorit kokosivat korkeakouluväen yhteen

31.5.2016
Haluan tehdä Tampere3:sta pohjoismaiden MIT:n, visioi TTY:n professori Moncef Gabbouj

Haluan tehdä Tampere3:sta pohjoismaiden MIT:n, visioi TTY:n professori Moncef Gabbouj

Huhtikuussa 2016 järjestettiin yhteisiä ja osallistavia Ideatoreja Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston kampuksilla. Ideatorit käynnistivät yhteisen visiotyön. Samalla ideoita sai antaa kansainvälisyyteen ja tulevaisuuden tutkintoihin liittyen.

Ideatoreille kokoonnuttiin 5.4. keskustakampukselle ja 25.4. Hervannan kampukselle kuulemaan Tampere3:n ajankohtaisia kuulumisia. Paneelin puheenvuorojen jälkeen opiskelijat ja henkilökunta pääsivät esittämään omia näkemyksiään ja visioitaan Ideapisteille, joissa kartoitettiin yhteistyön haasteita ja mahdollisuuksia sekä ideoitiin nimeä uudelle yliopistolle.

Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) rehtori Mika Hannula toi esiin Tampere3:n roolia ensimmäisenä yhdistymisprojektina yliopiston ja ammattikorkeakoulun välillä.

– Tällä hetkellä Tampere3-hankkeella on valtakunnallisen veturin asema, ja meidän on pidettävä vauhti päällä säilyttääksemme sen.

Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso peräänkuulutti sitä, että vaikka projektissa on omat haasteensa, niistä selvitään yhteistyön voimalla. Hänen mukaansa projektin kantava ajatus on ”kolmen voima”.

– Yhdessä olemme enemmän kuin osiemme summa.

Uuden yliopistokonsernin vahvuudeksi nähtiin se, että kolme korkeakoulua pystyisivät yhdessä tarjoamaan paremmat edellytykset sekä tutkimukselle että toisaalta yritysyhteistyölle. Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) rehtori Markku Lahtinen myös esitti, että yhteistyön ansiosta voidaan kehittää parempia ja toimivampia tukipalveluja opiskelijoille.

Hervannan Ideatorilla teemana kansainvälisyys

Vappuviikolla Hervannassa pohdittiin erityisesti Tampere3:n asemaa kansainvälisessä tieteellisessä keskustelussa ja opetuksen laadun sanansaattajana.

Signaalinkäsittelyn professori Moncef Gabbouj asetti tavoitetason riittävän korkealle:

- Haluan tehdä Tampere3:sta kansainvälisen ja kilpailukykyisen yliopiston - pohjoismaiden oman MIT:n.