Artikkeli

Artikkeli

Tuotekehitys vaatii terveydenhoitoalan osaamista Lojerilla

6.6.2016
Monipuolinen osaaminen on yrityksessämme avainasemassa, toimitusjohtaja Ville Laine kertoo.

Monipuolinen osaaminen on yrityksessämme avainasemassa, toimitusjohtaja Ville Laine kertoo.

Sastamalassa toimiva Lojer valmistaa sairaala- ja hoitokalusteita. Ilman syvää ymmärrystä asiakkaiden maailmasta ei valmistu huipputuotteita.

- Olemme terveysteknologian alalla toimiva konepajayhtiö, mutta myös pohjoismainen fysioterapian laitteiden ja tarvikkeiden jakelija, toimitusjohtaja Ville Laine kertoo. Koska toimimme terveydenhuollossa ja hoivassa, on henkilöstöprofiiliamme kehitetty muuttuvien osaamistarpeiden mukaan. 

- Meillä on töissä sairaanhoitajia, fysioterapeutteja, insinöörejä ja tradenomeja, Laine mainitsee. Myös lääketieteellisen tekniikan ja palvelubisneksen osaajia löytyy talosta.

 

Asiakkaan maailma tuotekehityksen lähtökohtana

Rekrytoinnissa tärkeämpää kuin tietty tutkinto on asiakkaan toiminnan ymmärtäminen.

- Olemme pk-yritys ja kokomme ansiosta pystymme reagoimaan asiakkaan tarpeisiin tarvittaessa hyvinkin nopeasti, Laine linjaa.

Susanna Ranta-aho aloitti Lojerilla tuotekehityksessä terveydenhuollon asiantuntijana. Hänellä on sekä sairaanhoitajan pätevyys että ylempi amk-tutkinto hyvinvointiteknologiasta. Ratkaiseva tekijä rekrytoinnissa oli kuitenkin monipuolinen työhistoria.

- Tuon Lojerin tuotekehitykseen kaivattua käyttäjälähtöisyyttä ja -näkökulmaa, Ranta-aho kertoo.  On yrityksen ja erityisesti asiakkaiden etu, että tuotteiden käytettävyyteen kiinnitetään huomiota jo suunnitteluvaiheessa, Ranta-aho kertoo työstään. Näkemystä käytännön työhön hänelle on karttunut myös leikkaussalihoitajan, hierojan ja liikunnanohjaajan töistä.

Ranta-aho teki lopputyöprojektinsa Lojerille, mihin Laine on erityisen tyytyväinen:
- TAMKin käytännönläheisessä koulutusohjelmassa ja lopputyövaiheessa saimme hyviä ja konkreettisia ideoita tuotekehitykseemme.

 

”Tampere3 voi vastata meidän tarpeisiimme”

Tässä ajassa pitää osata yhdistää liiketoiminnan ymmärrystä perinteiseen ammattiosaamiseen. Tuotteidemme elinkaari otetaan nykyisin entistä paremmin huomioon ja palveluita rakennetaan fyysisen tuotteen rinnalle. Tamperelainen korkeakoulutus tuottaa tässä tarvittavaa osaamista.

- Ammattitaitoisten tuotekehitysinsinöörien rinnalle tarvitsemme ihmisiä, jotka kertovat mitä sairaalassa oikeasti tapahtuu, Ville Laine summaa.

 

Lojer Group Oy:

  • Suomen johtava sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja
  • Pääkonttori Sastamalassa, tytäryhtiöt Norja, Ruotsi, Venäjä
  • Konsernin liikevaihto 25 Meur, henkilöstöä 140
  • Tausta vuonna 1919 perustetussa Vammalan Konepajassa
  • www.lojer.com