Artikkeli

Artikkeli

Tampere3 etsii uusia yhteistyömalleja yrittäjäjärjestöjen ja yritysten kanssa

11.10.2016

Miten tulevaisuuden korkeakoulu tekee yhteistyötä yritysten kanssa? Tähän kysymykseen haettiin vastauksia, kun Tampere3:n edustajat, yrittäjäjärjestöjen toimitusjohtajat ja pirkanmaalaiset yritysjohtajat kokoontuivat TAMKin Y-kampuksella tiistaina 11.10.

Mukana keskustelemassa olivat toimitusjohtajat Jyri Häkämies (Elinkeinoelämän keskusliitto), Leena Mörttinen (Perheyritysten liitto), Mikael Pentikäinen (Suomen Yrittäjät) ja Risto E. J. Penttilä (Keskuskauppakamari).

Yrittäjyys on näkyvä osa tamperelaista korkeakoulutusta jo nyt, mutta nyt Tampere3 hakee uusia yhteistyön muotoja opetukseen ja tutkimukseen.

Korkeakoululla on mahdollisuus olla osa ratkaisua

- Start-up sukupolvi on jo nyt merkittävä osa suomalaista yrityskenttää, kertoi EK:n Jyri Häkämies. Nuorten myönteinen suhtautuminen yrittäjyyteen kertoo myös tulevaisuudesta ja merkittävästä asenneilmaston muutoksesta.

- Tieteellä on mahdollista ratkaista kaikki ongelmat. Tässä ajassa meidän on päätettävä, olemmeko osa ongelmaa vai ratkaisua, kannusti Leena Mörttinen Perheyritysten liitosta.

Suomen Yrittäjien Mikael Pentikäinen kysyi, kuinka korkeakoulutus voisi tarjota jatkuvaa päivitystä osaamiseen:  
- Uudistetaan koulutusjärjestelmä vastaamaan yhteiskunnan tarpeita. Digitalisaatio kun ei kierrä yhtäkään yritystä Suomessa.

- Yliopistoissa tarvitaan uudenlaisia rakenteita. Puhe alustoista ja platformeista on ajankohtaista, sillä ne ohjaavat meitä uudenlaiseen ajatteluun, linjasi Keskuskauppakamarin Risto E. J. Penttilä.

 

Y-kampukselta eväät yrittäjyyteen

Syksyllä 2016 Y-kampuksen konsepti laajentui TAMKin Kaupin kampukselta myös Tampereen yliopiston keskustakampukselle ja TTY:lle Hervantaan.

- Tampere3:ssa yrittäjyys on vaihtoehtona tarjolla jokaiselle, kertoi hankejohtaja Päivi Myllykangas.

Collo-hankkeen tutkijatohtori Matti Järveläinen (TTY) kertoi saamastaan tuesta tutkimustuloksen kaupallistamisessa:
- Omalla yrittäjäpolulla olen saanut rohkaisua erityisesti kontakteista muihin yrittäjiin. Myös konkreettinen tuki on vienyt yritystoimintaamme eteenpäin.

- Yritystämme ei olisi syntynyt ilman Y-kampuksen tukea, kiittelee eTaskun yrittäjä Pekka Äijälä.
- Se mitä eTaskun perustamisvaiheessa olisi tarvittu vielä lisää, oli poikkitieteellisyys. Tähän Tampere3 toivottavasti saa aikaan muutoksen: osaamista on tärkeää päästä yhdistämään jo yritystoiminnan ideointivaiheessa.


Lisätietoa
Y-kampuksesta ja yrittäjyysopinnoista: y-kampus.fi

Tampere3-korkeakouluja yhdistävä Y-kampus tarjoaa yrittäjyysopintoja, valmennuksia ja tukea yrittäjyyteen kolmella kampuksella.