Artikkeli

Artikkeli

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu ovat valmiita jatkamaan Tampere3-hanketta

24.11.2016

Tampereen yliopiston hallitus hyväksyi 22.11. kokouksessaan tulevan yliopistosäätiön säännöt ja on valmis allekirjoittamaan säätiön perustamiskirjan perustajien esittämien säätiön sääntöjen ja yliopistolain mukaisesti.

Tampereen yliopisto on edelleen sitoutunut Tampere3:een ja haluaa edetä aiemmin sovitun aikataulun mukaisesti.

Tampereen ammattikorkeakoulu pitää Tampere3-hankkeen tavoitteita niin arvokkaina opiskelijoille ja yhteiskunnalle, että se on valmis jatkamaan neuvotteluja hankkeen edistämiseksi. Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus päätti kokouksessaan 24.11. valtuuttaa hallituksen puheenjohtajan ja rehtorin allekirjoittamaan Uusi yliopisto -säätiön säädekirjaan kuuluvan sitoumuksen Tampere3-korkeakouluyhteisön muodostamiseksi.

Tampereen kaupunginvaltuusto mahdollisti osaltaan tämän päättämällä kokouksessaan 21.11., että kaupunki osallistuu uuden yliopistosäätiön perustamiseen ja perustajajäsenenä sijoittaa omistamansa Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeet tulevan säätiön pääomaan.

TTY-säätiön hallitus päätti 16.11. kokouksessaan keskeyttää Tampere3-korkeakoulufuusion valmistelun. Opetus- ja kulttuuriministeriö on kutsunut koolle Tampere3-hankkeen laajennetun johtoryhmän marraskuun lopussa käsittelemään hankkeen nykytilannetta.

 

Tampereen ammattikorkeakoulun tiedote: Tampereen ammattikorkeakoulu on valmis jatkamaan Tampere3-hanketta 

Tampereen yliopiston tiedote: Tampereen yliopisto on edelleen sitoutunut Tampere3-hankkeeseen

Tampereen kaupungin tiedote: Tampereen kaupunki perustajajäseneksi Uusi yliopisto -säätiöön

TTY:n tiedote: TTY-säätiön hallitus on päättänyt keskeyttää Tampere3-korkeakoulufuusion valmistelun