Artikkeli

Artikkeli

Innovaatioiden keskipisteessä

9.11.2017
700 opiskelijaa ratkaisemassa 12 yritysten antamaa casea. InnoEvent Tampere järjestetään 6.–10.11. Tampere Areenalla ja Finnkino Plevnassa.

700 opiskelijaa ratkaisemassa 12 yritysten antamaa casea. InnoEvent Tampere järjestetään 6.–10.11. Tampere Areenalla ja Finnkino Plevnassa.

Tampere Areena kuhisee kuin mehiläispesä, kun 700 eri alojen opiskelijaa ahertaa ryhmissään keksiäkseen ratkaisuja yritysten antamiin haasteisiin. Käynnissä on InnoEvent Tampere, joka järjestetään nyt viidettä kertaa ja tänä vuonna ensi kertaa yhteisesti kaikkien Tampere3-korkeakoulujen opiskelijoille.

Tiimeille jaetaan yritysten toimesta todelliset caset, joita he ratkovat viikon ajan. Yksi tällainen case on esimerkiksi ”Tampere Areena”, jossa pohditaan, miten lähivuosien aikana purettavan rakennuksen materiaalit voitaisiin käyttää uudelleen ja mitä niistä voisi valmistaa.

– Meidän case on aika hyvässä vauhdissa, meidän konseptilla on selkä suunta. Kävimme juuri toimeksiantajan kanssa keskustelemassa ja olimme samalla aaltopituudella, kertoo Esa Laaksonen tiiminsä edistymisestä.

Tapahtumaviikon keskiviikkona jokainen tiimi sai tavata casensa toimeksiantajan ja esitellä ratkaisujaan sekä kuulla palautetta 15 minuutin ajan. InnoEvent Tampere huipentuu perjantaina Finnkino Plevnassa pidettävään gaalaan, jossa palkitaan parhaat ideat.

Tapahtuma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä luomaan uusia ratkaisuja yritysten haasteisiin ja verkostoitumaan eri alojen opiskelijoiden kanssa. Laaksosen Tampere Areena -tiimistäkin löytyy monen alan osaajia.

– Meiltä löytyy tradenomia, restonomia, pari insinööriä, hoitajia ja yksi bioanalyytikko. Itse opiskelen konetekniikkaa TAMKissa, Laaksonen sanoo.

– Yhteistyö sujuu hyvin. Eri alojen osaajat tuovat tiimiin erilaisia lähestymistapoja ja uusia näkökulmia, Laaksonen summaa ja muu tiimi komppaa vieressä.

Tampereella innovaatio- ja startup-kulttuuri kukoistaa muuallakin kuin InnoEventissä. Uusin tulokas kentälle on Tribe Tampere -kohtaamispaikka, joka tukee startup- ja kasvuyritysten perustamista. Siinä on mukana ihmisiä korkeakouluista, yrityksistä, yritysyhdistyksistä ja Tampereen kaupungilta.

Kohtaamispaikan tavoitteena on yhdistää Y-kampuksen, Hervannan, keskustakampuksen, Mediapoliksen ja Kaupin kampusten yrittäjyysyhteisöjä. Samaan verkostoon kuuluvat myös New Factory, Demola, Crazy Town, Tampere Entrepreneurship Society, Pirkanmaan nuoret yrittäjät, Proakatemia ja Tampere Startup Hub.

Lue lisää:

InnoEvent
Tribe Tampere

Teksti ja kuva: Ida Vahtera