Artikkeli

Artikkeli

Teknologiateollisuus lahjoittaa TAMKille 700 000 euroa

27.3.2018

Teknologiateollisuus ry ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö jakavat yhteensä kolmen miljoonan euron lahjoituspotin tekniikan ja liikenteen alan insinöörikoulutukseen. Tampereen ammattikorkeakoulun saama lahjoitussumma on 700 000 euroa.

- Lahjoitus Teknologiateollisuudelta on merkittävä arvostuksen osoitus ja kannustin insinöörikoulutuksemme kehittämiseen, sanoo TAMKin rehtori Markku Lahtinen.

- Varainhankintakampanjamme alkoi vuoden alussa, ja tämä on tähän mennessä suurin saamamme lahjoitus. Lahjoituksella vahvistamme tekniikan alan opetusta ja oppimisympäristöjä sekä TKI-toimintaamme, jota teemme laajasti yhteistyössä pirkanmaalaisten teknologiayritysten kanssa.

Tekniikan ja liikenteen ala on TAMKin suurin koulutusala, opiskelijamäärä on yli 3600. Vuosittain TAMKista valmistuu yli 500 AMK-tutkinnon tai ylemmän AMK-tutkinnon suorittanutta insinööriä, rakennusmestaria tai rakennusarkkitehtiä. Tekniikan alan tutkinto-ohjelmia TAMKissa on 15, joista kolme on englanninkielisiä. Suuntautumisvaihtoehtoja on rakentamisesta ja talotekniikasta ajoneuvoihin, tietotekniikasta biotuotteisiin ja konetekniikasta teknologiaosaamisen johtamiseen.

Tampereen ammattikorkeakoulu on Suomen kokenein insinöörikouluttaja ja yksi suurimmista monialaisista ammattikorkeakouluista. Tekniikan ja liikenteen alan lisäksi TAMK kouluttaa mm. sosiaali-ja terveysalan, liiketalouden ja palveluiden, median, musiikin ja metsätalouden ammattilaisia. Uudessa Tampereen korkeakouluyhteisössä TAMK on mukana kehittämässä entistä parempia ja toimivampia monialaisia oppimis- ja TKI-ympäristöjä yhdessä yliopiston kanssa.