Artikkeli

Artikkeli

24 tuntia tiivistä työtä ja yhdessä oppimista

16.5.2016

IT-alan suur-hackathon toi yhteen 115 osallistujaa: eri korkeakoulujen opiskelijoita, startup-yrittäjiä ja it-alan ammattilaisia 22.-23.4.2016. TTY:n Kampusareena toimi SAP-Syke hackathonin näyttämönä perjantai-illasta lauantai-iltaan.

Hackathon järjestettiin osana Hermia Groupin DigiSyke -ohjelmaa, jossa on mukana Pirkanmaalta  TTY:n Novi-tutkimuskeskus ja Tay:n Synergos tutkimus- ja koulutuskeskus. Kilpailu edisti opiskelijoiden mahdollisuuksia työllistymiseen ja vahvisti uusien SAP-teknologioiden osaamista. Lisäksi se tarjosi tukea myös startup-yritysten kasvumahdollisuuksia.

- Hackathon-vuorokauden tavoitteena oli laajentaa SAP Finugin (SAP Finnish User Group ry) ja oppilaitosten yhteistyötä, yhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Varjo kertoo.


Tiimien kilpailutehtävät aitoja yritysten ongelmia

Kilpailutehtävät ovat todellisia SAP-järjestelmää käyttävien organisaatioiden kehitystarpeita tai ongelmia.

- Tiimit etsivät uudenlaisia, ketteriä ja käyttäjäystävällisiä tapoja hyödyntää SAPia. Tätä tehtiin integroimalla SAP joustavasti osaksi yrityksen liiketoiminnan eri osa-alueita, kertoo Timo Rainio, Hermia Groupin kehittämispäällikkö ja klusterikoordinaattori.

Tuloksena syntyi mm. uudenlaisia arvoverkostoideoita, liiketoimintamalleja ja palvelukonsepteja. Kilpailun caset tulivat jäsenyrityksistä, joista mukana olivat Apetit, Posti, SOK, Raisio sekä useat Tampereen Teknillisen Ylipiston Kampusklubin yritykset.

 

Lisätietoja:

DigiSyke

  • ESR -rahoitteinen yhteisprojekti
  • Tarjoaa teollisuusyrityksille malleja ja käytäntöjä digitaalisten toimintatapojen hyödyntämiseen liiketoiminnassa
  • Mukana Hermia Group, TTY:n Novi-tutkimuskeskus, Tay:n Synergos tutkimus- ja koulutuskeskus, Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei ja Savonia-ammattikorkeakoulu

SAP Finug (SAP Finnish User Group ry)

  • Itsenäinen ja riippumaton käyttäjäyhdistys
  • Ylläpitää ja kehittää yhteistyötä SAP:n sovelluksia käyttävien organisaatioiden välillä
  • Toimii keskustelukanavana niiden ja SAP:n välillä.