Artikkeli

Artikkeli

M-Files rekrytoi parhaat osaajat Tampereelta

1.6.2016
Tampereelta löytyy parhaat tekijät, kertoo M-Filesin toimitusjohtaja Miika Mäkitalo

Tampereelta löytyy parhaat tekijät, kertoo M-Filesin toimitusjohtaja Miika Mäkitalo

Tamperelainen ohjelmistotalo M-Files kasvaa vauhdilla ja tarvitsee uusia osaajia jatkuvasti. Kansainvälisessä ohjelmistobisneksessä kisa osaavista tekijöistä on todellista. Yhtiön pääkonttori on Tampereella hyvästä syystä:

- Täällä on meille tarjolla juuri sellaista osaamista, jota tarvitsemme, kertoo M-Filesin toimitusjohtaja Miika Mäkitalo.

Tätä osaamista voi myös Tampere3 tarjota jatkossa entistä laajemmin, kun opiskelijat pääsevät rakentamaan tutkintoja omien kiinnostuksen kohteidensa mukaan.

Tampereelta ICT-maailman kartalle

- Puheet Euroopan Piilaakson tavoittelusta eivät ole liioiteltuja, sillä Tampereella on vetovoimaa ja mahdollisuuksia kansainväliseksi kasvualustaksi.  

Tampereelta tulee M-Filesin lisäksi monta menestyvää ja kasvavaa IT-taloa, kuten Solita, Gofore ja Vincit. Korkeatasoisen koulutuksen avulla alueelle voidaan houkutella lisää yrityksiä ja investointeja.

- Nyt tarvitaan ambitiotason nostoa – meidän täytyy tähdätä Euroopan ja maailman huipulle sen sijaan, että puhumme vain Suomen parhaaksi nousemisesta, Mäkitalo visioi. Tamperelaisten ohjelmistokehittäjien kesken on jo nyt tehty sellaista, joka päihittää monet huippuyliopistot ja -yritykset maailmalla.

 

Koodarille myös myynnin ja vuorovaikutuksen taitoja

Tampere3 voi tarjota koodaustaitojen lisäksi monia tarpeellisia taitoja ICT-alalle. Tulevaisuuden ohjelmistosuunnittelijan täytyy ymmärtää asiakkaan tarpeita: erityisesti kommunikaatiotaidot, prosessiosaaminen ja designin ymmärtäminen korostuvat.  

- Paras mahdollinen tilanne on se, kun ohjelmistoalan ammattilaiset osaavat olla myös omien ajatustensa tulkkeja ja myyjiä. Entistä monipuolisempi koulutus takaa sen, että osaamme jatkossakin jalostaa ideoista konkreettisia hyötyjä asiakkaille, Mäkitalo summaa.

 

M-Files Oy:

  • henkilöstöä yhteensä 320
  • vuoden 2016 aikana 80 uutta työpaikkaa tarjolla
  • rekrytoi 70 uutta työntekijää vuonna 2015
  • Tiedonhallinnan ratkaisuja, joissa tietoa hallitaan sisällön, kontekstin ja metatietojen avulla
  • Toimintaa 4 maassa: Suomi, Ruotsi, UK, USA
  • http://www.m-files.com